Tuesday, April 6, 2010

De Paste

Cu riscul de-a ma  repeta , am sa incep spunand ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai postat nimic :)) dar , spre deosebire de ultima oara , de data asta am avut ceva emotii , pe motiv  ca am uitat parola de administrator si am fost vazut ca un potential intrus in cont si nu mi s-a permis astfel accesul ; 

trebuie sa va marturisesc faptul ca gandul de-a fi despartit de voi mi s-a parut ceva de neinchipuit :)) voi fiind pentru mine la fel de pretiosi cum e gemul pentru gogoasa , sau daca vreti mai lamurit , ca si raia pentru broasca :P ( <-- am glumit cu ultima afirmatie , dar stiu ca nu e nevoie sa ma disculp in fata voastra , pentru ca voi insiva stiti valoarea pe care o aveti pentru mine , astfel cuvintele mele de eplicatie devenind de prisos .)


Ce as vrea sa va spun in seara asta este concentrat intr-o fraza ; o fraza care deja unii poate o intuiti data fiind perioada calendaristica in care ne aflam , iar cei care inca nu banuiti despre ce anume e vorba as vrea sa va clarific fatul ca e vorba de fraza : "Hristos a Inviat ! " 

Cuvinte de mare pret si cu mare greutate , asa cum este cuvantul " liber " pentru cel intemnitat sau cuvantul " iertat " pentru cel dator asa este , sau daca nu , asa ar trebuii sa fie cuvintele " Hristos a Inviat ! "   pentru noi ; pentru ca , desi nu pare o alegere pompoasa de cuvinte , totusi , aceasta urare daca vreti , are in complexitatea ei valoarea ambelor exemple anterior mentionate si asta deoarece  in esenta ei detine atat insemnatatea eliberarii cat si cea a iertarii . Eliberarea de povara gresurilor care au fost vreodata spuse , traite , facute cat si a celor ce aveau sa mai fie facute si asta nu pentru ca Harul sa fie inmultit prin inmultirea nelegiuirilor ci mai degraba pentru a da plinatate puterii jertfei mielului adus pentru a ridica pacatul lumii ; apoi iertarea care pentru a fi deplina presupunea uitarea si care isi are simbolizata vastitatea si profunzimea prin asemanarea ei cu vastitatea si adancimea unei mari , marea uitarii , locul unde a fost inlaturat tot trecutul , toate pacatele tainice care odata iesite la lumina ar fi dus la implinirea celor mai mari temeri, iertarea acestor gresuri dar si a datoriei care le era asociata , datorie de sange , datorie fata de lege fata de care cu toti eram sub osanda . Asta inseamna " Hristos a Inviat " inseamna eliberare , inseamna iertare , dar inseamna si nazuinta invierii ; nadejdea ca asa cum Tatul care era una cu Fiul si care nu a stat deoparte ramanand desparit de Fiul  , nu va sta deopoarte ramanad despartit de noi , cei chemati sa fie fii ai slavei , mostenitori ai cerului , nu prin merite ci prin mila si indurarea Tatalui , manat nu de slabiciunea noastra ci de dragostea Lui de neinchipuit . 

Pastele care pentru Isus a insemnat moarte pentru multi a insemnat viata ; pentru Baraba , moartea lui Isus a insemnat un trup, altul decat al lui care sa primeasca pedeapsa crucii , pentru sutasul roman a insemnat deschiderea ochilor mintii iar pentru noi , cei care ne aflam la 2ooo de ani de atunci , nu inseamna altceva decat viata , viata care e gata sa ne-o daruiasca asa cum a spus a a venit sa ne-o aduca , "din belsug "

Asa va doresc sa va traiti viata , in belsugul prezentei Lui , si in belsugul binecuvantarilor sale , avand bucuria Pastelor in doar odata pe an , ci zi de zi , clipita de clipa 

Soli Deo Gloria

7 comments:

  1. Multumim mult de urari si de rememberuri. Invierea lui Cristos e chiar temelia credintei noastre si cea mai palpabila speranta. So, adevarat a inviat, sa nu te indoiesti niciodata de asta:) cu drag, gemul si broasca...

    ReplyDelete
  2. bucurie..viata...libertate...de ce nu vorbeste nimeni de responsabilitatea pe care ne-o aduce invierea lui Cristos?..

    ReplyDelete
  3. pai...ce responsabilitati poa sa aiba.. ca ti-o zis frumos baiatu': invierea = libertate si asta aduce responsabilitatea ei... si cam atat...restul responsabilitatilor le-a luat Iisus asupra Lui..

    ReplyDelete
  4. pai...responsabilitatea de a nu face rastignirea, moartea si invierea in zadar...

    ReplyDelete
  5. Intr-adevar: Soli Deo Gloria!
    Si la cat mai multe astfel de postari.

    Binecuvantari vesnice...

    ReplyDelete
  6. Pentru " green " , ai dreptate , poate ca am omis involuntar sa subliniez responsabilitatea data de mpartea lui Hristos pentru noi , :) dar voi revenii asupra acestui subiect :).. multumesc pentru ca mi-ai amintit de el :)

    ReplyDelete

Na, dati cu batul